Proč si na jídelní stůl dopřát filety z bílého tuňáka?

Prakticky od jakéhokoliv odborníka na zdravou výživu můžete slyšet, že mezi potraviny, které by neměly chybět v našem jídelníčku, patří ryby. Přesto jsme jako Češi v tomto směru výrazně pozadu za většinou evropských států. A když už si nějakou tu rybu dopřejeme, obvykle se jedná buď o klasickou sladkovodní, nebo volíme levnější a nepříliš chutné mořské varianty. Už jste ale měli filety z tuňáka? Pokud jsou kvalitně připravené, jsou doslova lahůdkou, která ozdobí váš jídelní stůl. Proč si na jídelní stůl dopřát i filety z bílého tuňáka?

Filety z bílého tuňáka – originální postup výroby

Je třeba si ujasnit, jak má takový tuňák vypadat. Jako příklad vezmeme produkt, který by měl být vyráběn nějakým tradičním výrobcem. U nás by mělo být možné takové produkty zakoupit téměř ve všech obchodech.

Bílý tuňák je vyráběn z těch nejlepších kousků ryb, které se loví v Kantaberském moři ve Španělsku.




Tuňák se ihned po ulovení uvaří ve vodě se solí a následně se ochladí. Potom se filety ručně naloupají a naskládají do připravených sklenic. Ve finální fázi se obsah zalije nejkvalitnějším olivovým olejem a vše se tepelně sterilizuje.

Dokonale jemné a chutné maso bez lepku

Tato tradiční receptura, kterou se bílý tuňák vyrábí, zaručuje, že maso je pevné a přitom jemné, s dokonale šťavnatou chutí. Plátky jsou čistě bílé, bez jakýchkoliv tmavých částí. Jedná o to nejlepší maso z ryby.

Filety z bílého tuňáka určitě vyzkoušejte. Jsou zdravé, mimořádně chutné a navíc si je mohou dopřát i ti z vás, kteří trpí celiakií. Produkt totiž neobsahuje žádný lepek.

Výrobce by měl patřit k tradičním firmám, které se specializují na lov a zpracování mořských ryb a jeho zaměstnanci chytají tuňáky na udici.

Díky originálnímu zpracování, které bylo popsáno výše, má filetovaný bílý tuňák mimořádnou popularitu po celé Evropě.

Tuňák je nejen chutný, ale i zdravý

Na závěr snad jen dodáme, že tuňák je opravdu zdravým pokrmem. Obsahuje totiž vysoké množství esenciálních mastných kyselin, minerálů, omega 3 mastných kyselin a bílkovin. Tedy látky, které náš organismus potřebuje ke své vitalitě a zdraví.