Jak uvařit rychlou omáčku z cukety?

0 Shares
0
0
0

Přinášíme vám recept na rychlou omáčku z cukety. Cuketová sezóna je v plném proudu a vy už si s nimi nevíte rady? Zkusili jste je usmažit, zapéct, schovat do buchty, ale co jednoduchá omáčka k těstovinám? Z cukety snadno vykouzlíte výborný oběd v italském duchu nebo rychlou večeři. Nejen že si skvěle pochutnáte, ale také posílíte své zdraví. Cuketa je nízkokalorická, obsahuje mnoho minerálů a vitamínů a má hojivý účinek na trávicí systém. Nejvíce zdraví prospěšných látek skrývá cuketa ve své slupce.

Co potřebujeme na rychlou omáčku z cukety:

  • 1 cuketa
  • 1 kelímek zakysané smetany (200 g)
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • koření

Postup, jak udělat rychlou omáčku z cukety krok za krokem

Cuketu pečlivě omyjeme a celou ji nastrouháme na struhadle nahrubo. V případě, že máme cuketu starší nebo přerostlou, oloupeme ji a odstraníme z dužiny semínka.




Na hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Oloupané stroužky česneku rozmačkáme a dáme na olej a necháme je rozvonět. Dáváme pozor, abychom česnek nepřipálili, byl by pak hořký.

Přidáme nastrouhanou cuketu a podle chuti sůl a pepř (nejlépe čerstvě rozdrcené). Krátce osmažíme a na středním plameni dusíme asi 20 minut. Cuketa pustí vodu, změkne a změní konzistenci na kašovitou.

Na závěr přimícháme kysanou smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Tato rychlá cuketová omáčka se výborně hodí k těstovinám, ozdobit ji můžeme lístky čerstvé bazalky.

Tip

Omáčku z cukety posypte jemně strouhaným sýrem parmazánového typu a vytvoříte pochoutku jako vystřiženou z italské kuchařky.

0 Shares
Obsah pro tebe