Jak snídat zdravěji? Uvařte si rychlou rýžovou kaši 3x jinak

Říká se, že snídaně vám dá tu správnou energii, kterou potřebujete k nastartování dne. Říká se také, že snídaně je základ a že k snídani můžeme i zhřešit. Ať už platí jedno či druhé, určitě ji nevynechejte a připravte si něco chutného na zub.
Kaše k snídani jsou velmi oblíbené, dokonce jsou v obchodech různé druhy – krupicové, pohankové, ovesné, jáhlové, amarantové… Nač je však kupovat, když si doma můžete připravit vlastní, z dostupných a ověřených surovin? Máme pro vás 3 skvělé a rychlé recepty.



Kaše k snídani

Na snídani si opravdu nemusíte udělat jen obyčejný chléb s máslem, na výběr máte od různého pečiva, anglické snídaně, koláčů až po chutné kaše. Můžete si je obměňovat s ovocem dle vašeho gusta.

Základní surovina našich snídaňových kaší bude rýže, ale trošku v jiné podobě. Budeme potřebovat rýžové vločky a rýžovou krupici a ještě navíc rýžové mléko. To je sladké, takže s cukrem již opatrně. My jsme klasický cukr nepoužili vůbec.
A proč tak mnoho rýže? Pokud máte doma bezlaktózovou domácnost a trápí vás různé potravinové alergie, rýže je jednou ze surovin, kterou můžete konzumovat.

1. Jahodovo-banánové pohlazení na ráno

Už podle názvu tušíte, že to bude něco pro milovníky sladkého, kteří si neodpustí kousek ovoce na snídani.

Suroviny:

  • rýžové vločky
  • rýžové mléko
  • chia semínka
  • mražené jahody, čerstvé banány
  • med a skořice

Postup:

Rýžové vločky si promyjte ve vlažné vodě a vložte je do rýžového mléka s chia semínky a zmrazenými jahodami, chvilku nechte přejít varem. Hotovou kaši nalijte do misek, které předtím vypláchnete v ledové vodě. Na vrch poklaďte na kolečka nakrájený banán, polijte medem (nebo javorovým sirupem) a posypte hustě skořicí.

2. Fíková bomba

Kromě toho, že fíky jsou chutné, tak vás i zasytí a dodají kaši ten správný šmrnc.



Suroviny:

  • rýžové vločky
  • rýžové mléko
  • kokos a skořice
  • čerstvé fíky
  • med a skořice

Postup:

Rýžové vločky si opět promyjte ve vlažné vodě a vložte je do rýžového mléka spolu se skořicí a můžete sem přidat i lžíci kokosu. Chvilku povařte – přibližně minutu. Hotovou kaši nalijte do misek, které předtím nezapomeňte vypláchnout v ledové vodě. Na vrch poklaďte rozkrojené fíky a posypte mletým kokosem.

3. Makové překvapení

Pod hustou pokrývkou máku se ukrývají banány a rýžová kaše. Banány spolu s mákem jsou vynikajícím zdrojem vápníku.

Suroviny:

  • rýžová krupice
  • rýžové mléko
  • banány
  • mletý mák a med

Postup:

Z rýžové krupice si uvaříme kaši, kterou dochutíme medem. Kaši nalijte do misek, které předtím vypláchnete v ledové vodě. Opět si nakrájíte banány, které pokladete na kaši a hustě posypete mákem. Ti, kteří potřebují ještě více sladké, mohou přidat stevii nebo med.