8 nejlepších potravin pro detoxikaci

Detoxikační síla potravin – 8 nejlepších potravin pro detoxikaci

Nepodléhejte detoxikačním dietám, Vaše tělo se dokáže zbavit toxinů již nyní. Tyto potraviny Vám pomohou podpořit nejvíce namáhané orgány.

Drahé čistící šťávy, které slibují pomoc při detoxu se stále hlásí o svou pozornost, ale představa, že tekutá dieta vám může pomoci eliminovat škodlivé látky, nedává smysl, říkají odborníci na výživu. Orgány, jako játra, ledviny a střeva se již nyní zbavují škodlivých toxinů ve vašem těle. Jak jim můžete při tom pomoci? Podporujte zdraví detoxikačních orgánů a tím přirozeně zlepšíte schopnost vašeho těla zbavit se toxinů a odpadu. Podle dietologů a odborníků na výživu, Vám následující potraviny pomohou dosáhnout těch nejlepších výsledků.

Artyčoky Potraviny s vysokým obsahem probiotického inulinu, jako artyčoky a chřest, pomáhají podporovat tvorbu probiotik ve střevě (aka, dobré bakterie). Některé výzkumy ukázaly, že inulin a další potraviny obsahující probiotika mohou hrát roli ve zlepšování celkového zdraví střev, což snižuje zátěž na detoxikační úlohu v játrech. Inulin v podstatě podporuje imunitu předtím než jsou živiny metabolizovány v játrech, tvrdí odborníci.

Růžičková kapusta Pochutnávejte si na brukvovitých zelenině, jako je růžičková kapusta, zelí, brokolice, květák, protože všechny obsahují velké množství vlákniny. Ty podporují zdraví našich střev, ledvin a jater tím, že pomáhají při vylučování pohybem střev. Podporují pravidelnost a umožňuje odstraňování toxinů a odpadu. Odborníci říkají, že tyto potraviny obsahují fytochemika, Sulforafan (stimulátor detoxikačních enzymů v organismu), jejichž studie naznačují, že mohou povzbudit pro-karcinogenní buňky z negativních dopadů jiné buňky v těle, a tím podporují zdraví všech svých orgánů.

Pomeranče Zaměřte se na potraviny s vysokým obsahem antioxidantů, zejména vitamín C, může přispět ke zlepšení funkce jater tím, že pomáhá při výrobě glutathionu, sloučeniny, která je nezbytná pro detoxifikaci v játrech.

Vejce Možná jste už o tom slyšeli, že vejce jsou dobrý pomocník na “Opici”. Je to proto, že obsahují vysoký podíl cysteinu, aminokyseliny, která hraje důležitou roli v rozkladu acetaldehydu, což je vedlejší produkt alkoholu v metabolismu. Přeměnou acetaldehydu na vodu a oxid uhličitý, cystein slouží našemu tělu jako vlastní “vyhazovač” této toxické látky.

Sladké Brambory Vitaminy skupiny B (které se nacházejí ve vysokých koncentracích v sladkých bramborách), jsou klíčové při pomoci pro tělo s jeho rozkládacími procesy. Vitamíny B6, B12, a vitamin B kyseliny listové, všechny pomáhají podporovat normální trávení, funkci buněk a zdravý metabolismus.

Čočka Čočka a fazole jsou velké zdroje imunitního systému. Posilujícím zinek, který tělo potřebuje pro normální metabolické procesy ve všech svých orgánech. Zinek je také důležitý pro mnoho biochemických procesů, které napomáhají trávení a metabolismu jater.

Oves Tato hlavní snídaňová složka je bohatá na rozpustnou vlákninu, takže oves zpomalí rychlost absorpce jídla. To také slouží k podpoře zdravého fungování, střevních bakterií a stimuluje vylučování žluči vyrobené v játrech. Snížením množství žluči, která je znovu absorbována ve střevech, tělo může odstranit škodlivý toxický odpad a zlepšit vývoj krátkým řetězcem mastných kyselin. Tyto mastné kyseliny povzbuzují střeva tím, že stimulují růst prospěšných bakterií, které napomáhají při lepším trávení a vylučování.

Jogurt Probiotika v jogurtu podpoří zdraví prospěšné střevní bakterie, takže vaše tělo snadněji zpracuje a předá odpad. Klíčovým bodem je i to, že řecký jogurt může stabilizovat hladinu cukru v krvi, protože poskytuje vysoký obsah bílkovin a sacharidů. Důležitá informace pro ty, kteří jsou znepokojen s řádným fungováním jater po vypití většího množství alkoholu, mít stabilní hladinu cukru v krvi znamená snadnější opici.