Jak udělat tuňákovou pomazánku s cibulkou a ředkvičkami?

Přinášíme vám recept na chutnou tuňákovou pomazánku s cibulkou a ředkvičkami. Receptů na tuňákové pomazánky existuje nespočet. Následující recept je naší domácí klasikou, která nesmí chybět na většině (nejen) rodinných oslav, ale často ji připravuji jako rychlou studenou večeři. Oproti klasickým verzím figuruje v tomto receptu jarní cibulka a ředkvičky, které pomazánce dodají jarní svěžest a křupavost. Tuňáková pomazánka nejlépe chutná k čerstvému pečivu, ale vytvoříte z ní i skvělé jednohubky na večírek.




Co potřebujeme na tuňákovou pomazánku s cibulkou a ředkvičkami:

  • 80 g tuňáka
  • 125 g tvarohu (ideálně v kostce)
  • 2 čajové lžičky majonézy
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva
  • 1 jarní cibulka
  • 6 ředkviček
  • chléb nebo pečivo na podávání

Postup, jak udělat tuňákovou pomazánku s cibulkou a ředkvičkami krok za krokem

V prvním kroku si připravíme tuňáka, slijeme z něj co největší množství oleje a přesuneme ho do hlubší misky. Přidáme potřebné množství tvarohu a dvě lžičky majonézy, může být i light.

Vše společně promícháme, aby se ingredience propojily a vznikla nám hladká konzistence. Pro jemnější chuť můžete v tomto kroku zvolit ruční šlehač, kterým zaručíte absolutně hladkou a hedvábnou strukturu.

V dalším kroku si očistíme všechny ředkvičky a jarní cibulku. Většinu ředkviček nakrájíme na drobné kousky, asi třetinu si necháme na ozdobu. Jarní cibulku nasekáme nadrobno.




Ředkvičky i cibulku pak nasypeme do misky s pomazánkou. Důkladně promícháme.

Dochucení

Nakonec ochutíme solí a pepřem, okyselíme citrónovou šťávou, množství zvolíme podle chuti. Promícháme a natřeme na čerstvé pečivo.

Tip

Zbývající ředkvičky nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi chleby nebo jednohubky. Doufám, že vám pomazánka bude chutnat a přeji dobrou chuť!