Recept na výrobu sladkých domácích likérů se vždycky hodí, a tak vám přinášíme recept na  domácí mandlový a kokosový likér. Domácí likér je také vhodným handmade dárkem, stačí vybrat pěknou láhev, ozdobit ji a popř. přidat recept. Domácí likéry jsou výbornou polevou na mražené nanukové dorty.

Co potřebujeme na domácí mandlový a kokosový likér:

Na kokosový likér:

  • 1 plechovka Salka
  • 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka Tatra
  • 5 polévkových lžic kokosu
  • 1 vanilkový cukr
  • rum podle uvážení

Na mandlový likér:

  • 1 balení mandlového pudinku
  • 700 ml polotučného nebo plnotučného mléka
  • 30 g krupicového cukru
  • 2 Salka
  • nejméně 250 ml rumu
  • 1 kávová lžička mandlového aroma

Postup, jak udělat domácí mandlový a kokosový likér

Na kokosový likér si den předem připravte kokos. Strouhanou jemnou kokosovou moučku nasucho opražte na pánvi. Kokos musí zrůžovět. Ještě teplý kokos zalijte neslazeným kondenzovaným mlékem a nechte přes noc stát.




Druhý den kokos přeceďte přes husté síto a vytlačte všechno mléko. Kokos nevyhazujte, můžete jej přidat např. do pudinku nebo jablečného koláče.

Potom přidejte Salko, vanilkový cukr a rum podle chuti. Pomocí nálevky nalijte do láhve a nechte nějakou dobu uležet. Likér je velmi dobrý.

Pro přípravu mandlového likéru si běžným způsobem uvařte pudink v předepsaném množství mléka. Po uvaření pudink míchejte, aby se na něm neutvořil škraloup.

Do vychladlého pudinku přidejte ostatní ingredience a ručním nebo elektrickým šlehačem vyšleháme.

Na závěr likér raději přeceďte přes sítko, aby v něm nezůstaly žádné hrudky. Slijte do lahví a nějakou dobu na něj zapomeňte.