Jak uvařit lečo s rybím filé?

Přinášíme vám recept na lečo s rybím filé. Zeleninové lečo, případně lečo s klobásou nebo uzeninou každý zná. Je to rychlé a chutné jídlo. Co ale spojit lečo s rybím masem? Překvapivě jednoduchý recept a skvělý výsledek. Zkuste sami. Množství záleží na připravovaných porcích. Na jednu osobu se počítá 1 porce (100 g) filé, 1 paprikový lusk, 1 rajče, ¼ větší cibule a 1-2 vejce. Rybí maso může být z tresky, ale také vykostěných sladkovodních ryb. Lečo nejlépe připravujte na přepuštěném másle nebo řepkovém oleji.




Co potřebujeme na lečo s rybím filé:

  • rybí file
  • rajčata
  • cibule
  • paprika
  • vejce
  • sůl
  • koření
  • olej nebo přepuštěné máslo

Postup, jak udělat lečo s rybím filé krok za krokem

Rybí filé pokrájíme na menší kousky a opečeme na oleji nebo propuštěného másle z obou stran.

Zmrazené filé před přípravou nerozmrazujeme, necháme ho jen lehce povolit a vkládáme do rozpáleného tuku. Vidličkou ho uvolníme, aby se zespodu nepřipálilo. Opečené kousky ryby vyjmeme a dáme stranou.

Na tuk, který zůstal na pánvi, vložíme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená do světle žluté barvy, přidáme papriku nakrájenou na proužky. Aby byl pokrm pěkně barevný, zvolíme zelenou nebo žlutou papriku.




Několik minut mícháme a nakonec přidáme rajčata. Rajčata pustí vodu, zvyšte proto teplotu plotýnky, aby se voda rychleji vydusila a zelenina nebyla rozvařená.

V této fázi zeleninu osolte, přidejte koření a pokud máte rádi pálivé lečo, ochuťte ho špetkou chilli.

Rozklepneme si vejce do misky a vidličkou je promícháme. Vlijeme je na pánev se zeleninovou směsí a mícháme do ztuhnutí. Potom odstavíme a případně dokořeníme.

Servírování

Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami. Pokrm není vhodný k ohřívání. Dobrou chuť.