Jak udělat zelné bramboráky?

0 Shares
0
0
0

Přinášíme vám recept na zelné bramboráky. Je to obdoba klasické bramborové placky, obohacené o jednu ingredienci a s tím související skladbu vitamínů, které zelí obsahuje. Stačí vše jen nastrouhat nebo nahrubo rozmixovat a po usmažení je pochoutka ihned na stole. Příprava vyžaduje málo času a zvládne to každý začátečník. Vyzkoušejte, nebudete litovat.




Co potřebujeme na zelné bramboráky:

  • 3/4 kg brambor
  • 1/4 hlávky zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 až 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • koření
  • kmín
  • majoránku

Postup, jak udělat zelné bramboráky krok za krokem

Oškrábeme nebo oloupeme brambory, dobře propláchneme. Připravíme si také čtvrtku hlávky zelí. Můžeme ji nahradit kyselým zelím, které je již nastrouhané, slijeme a vymačkáme z něj vodu. Oloupeme a omyjeme středně velkou cibuli a vše nastrouháme na hrubém struhadle (pokud strouháme na jemno, brambory pustí více vody). Můžeme použít elektrické pomocníky, kteří nám práci usnadní a urychlí.




Nastrouhanou směs dáme do misky, přidáme prolisovaný nebo najemno nastrouhaný česnek, vejce, koření a zahustíme 2 lžícemi strouhanky, pokud nemáme strouhanku po ruce, nahradíme ji moukou. Avšak strouhanka je lepší, zelné bramboráky jsou s ní křupavější.

Pečeme na sádle nebo oleji. Placky klademe lžící na rozpálený omastek a pečeme do zlatohněda. Po upečení můžeme pokládat na připravený ubrousek, aby se přebytečný omastek do ubrousku vsákl. Zelné bramboráky chutnají nejvíce ještě teplé. Dobrou chuť!

0 Shares
Obsah pro tebe