Jak udělat datlové pyré?

Přinášíme vám recept, jak si vyrobit datlové pyré. Že rafinovaný cukr není zrovna ideální sladidlo, si uvědomuje snad každý z nás. Ale touha po sladkém je často silnější. Dnes vám přináším návod, jak si jednoduše a levně připravit zdravou náhradu cukru, a to i do zásoby! Datle samotné jsou nejlepší náhradou sladkostíDatlový cukr je produkt přirozené krystalizace sacharidů v datlích. Je výbornou náhradou bílého rafinovaného cukru, třtinového cukru a dalších druhů cukru. Můžeme ho přidávat k zelenině či ovocným salátům. Datle jsou dále bohaté na draslík, vitamíny A, B, niacin, měď a železo. Jsou ideálním zdrojem doplnění energie a důležitých minerálů. Jak si tedy můžeme připravit toto chutné a zdravé sladidlo?




Co potřebujeme na datlové pyré:

  • 2 hrnky sušených vypeckovaných datlí
  • 2 hrnky vařící vody

Postup, jak udělat datlové pyré krok za krokem

Datle vložte do vroucí vody a nechte 5 minut stát. Pak vše rozmixujte na jemnou pastu. Pokud uslyšíte nějaké praskání kousků, které mohly v datlích zůstat, pyré přeceďte. Vložte do zavařovacích sklenic či jiných těsnících nádob a uložte v chladničce. Takto připravené pyré vydrží až 3 týdny.




Pokud nechcete použít horkou vodu, můžete datle na několik hodin namočit do vody studené a ve stejné vodě rozmixovat.

Použití

Je mnoho možností, jak datlové pyré využít. Například jako náhradu cukru do moučníků, salátových zálivek, omáček, müsli, smoothie, palačinek. Prostě kamkoliv vás napadne.

Nyní můžete mlsat zdravě a bez výčitek. Dobrou sladkou chuť.