Jak připravit česnekovou pomazánku?

Chtěli byste si rychle a jednoduše připravit česnekovou pomazánku? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který vás zaručeně nezklame. Postup přípravy je velmi jednoduchý a díky němu dokážete rychle vyčarovat chutnou snídani či svačinu pro vás a vaše blízké. Recept je vhodný i pro ty, kteří nemají žádné zkušenosti s pomazánkami a chtěli by někde začít. Přečtěte si, jak připravit jednoduchou pomazánku s česnekovou chutí v následujících řádcích.




Orientační informace:

  • Doba přípravy: cca 5 minut
  • Doba zpracování: cca 10 minut
  • Celkový čas: cca 15 minut
  • Počet porcí: 2 až 4 porce

Ingredience na česnekovou pomazánku

  • ½ šálku pomazánkového másla
  • 1 čajová lžička česnekového prášku
  • ¼ čajové lžičky cibulového prášku
  • ½ čajové lžičky sušené petrželky
  • Pečivo (chléb nebo jiné)
  • Koření (dle chuti)
  • Sůl (dle chuti)




Postup přípravy česnekové pomazánky

Tento recept na česnekovou pomazánku je velmi jednoduchý, jako první si připravte všechny potřebné ingredience a spojte je dohromady v nějaké malé misce.

Máslo spolu s česnekovým a cibulovým práškem včetně sušené petrželky důkladně rozmixujte (ingredience můžete rozmixovat buď s pomocí mixéru nebo zamíchat ručně, záleží na vás) a nechte je chvilku odstát, aby se chutě dobře promíchaly.

Pokud preferujete hustší pomazánku nebo pomazánku s kousky zeleniny, můžete si do ní přidat na jemno nakrájenou cibulku spolu s česnekem, popř. nějakou zeleninu (podle vaší chuti).

Na závěr si můžete pomazánku dochutit solí a pepřem , avšak není to podmínka. Je jen na vás, jaký typ pomazánky preferujete.

Tip jak vylepšit česnekovou pomazánku

Hotovou česnekovou pomazánku si můžete natřít na krajíc chleba (popř. na jiné pečivo) a připravený pokrm si nechte trošku zapéct tak, aby vám pečivo spolu s pomazánkou chytlo hnědší nádech. Díky tomu dosáhnete křupavějšího pečiva a výraznější chuti pomazánky. Přejeme vám dobrou chuť!