Chtěli byste si rychle a jednoduše připravit česnekovou pomazánku? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který vás zaručeně nezklame. Postup přípravy je velmi jednoduchý a díky němu dokážete rychle vyčarovat chutnou snídani či svačinu pro vás a vaše blízké. Recept je vhodný i pro ty, kteří nemají žádné zkušenosti s pomazánkami a chtěli by někde začít. Přečtěte si, jak připravit jednoduchou pomazánku s česnekovou chutí v následujících řádcích.
Orientační informace:
- Doba přípravy: cca 5 minut
- Doba zpracování: cca 10 minut
- Celkový čas: cca 15 minut
- Počet porcí: 2 až 4 porce
Ingredience na česnekovou pomazánku
- ½ šálku pomazánkového másla
- 1 čajová lžička česnekového prášku
- ¼ čajové lžičky cibulového prášku
- ½ čajové lžičky sušené petrželky
- Pečivo (chléb nebo jiné)
- Koření (dle chuti)
- Sůl (dle chuti)
Postup přípravy česnekové pomazánky
Tento recept na česnekovou pomazánku je velmi jednoduchý, jako první si připravte všechny potřebné ingredience a spojte je dohromady v nějaké malé misce.
Máslo spolu s česnekovým a cibulovým práškem včetně sušené petrželky důkladně rozmixujte (ingredience můžete rozmixovat buď s pomocí mixéru nebo zamíchat ručně, záleží na vás) a nechte je chvilku odstát, aby se chutě dobře promíchaly.
Pokud preferujete hustší pomazánku nebo pomazánku s kousky zeleniny, můžete si do ní přidat na jemno nakrájenou cibulku spolu s česnekem, popř. nějakou zeleninu (podle vaší chuti).
Na závěr si můžete pomazánku dochutit solí a pepřem , avšak není to podmínka. Je jen na vás, jaký typ pomazánky preferujete.
Tip jak vylepšit česnekovou pomazánku
Hotovou česnekovou pomazánku si můžete natřít na krajíc chleba (popř. na jiné pečivo) a připravený pokrm si nechte trošku zapéct tak, aby vám pečivo spolu s pomazánkou chytlo hnědší nádech. Díky tomu dosáhnete křupavějšího pečiva a výraznější chuti pomazánky. Přejeme vám dobrou chuť!