Jak naložit feferonky s rozinkami?

Přinášíme vám recept na výborné feferonky naložené v medovém nálevu s rozinkami. Protože feferonky se dají pěstovat v květináčích na terase a každoročně se řeší, co dělat s úrodou, připravte si je také. Recept na nakládané feferonky vám nabízíme na vyzkoušení.

Co potřebujeme na feferonky s rozinkami:

  • feferonky
  • med
  • 8% ocet
  • voda

Postup, jak udělat naložené feferonky s rozinkami krok za krokem

Na zavařování se hodí všechny druhy pálivých papriček. Záleží na vás, jaký stupeň pálivosti snesete. V receptu jsou uvedeny beraní rohy, ty pálí tak akorát.

Papričky jsou lepší červené, zelené nejsou v nálevu tak atraktivní. Papričky do sklenic dáváme i se stopkou.




Svaříme si nálev, kterým sklenici s papričkami zalijeme. Připravíme si stejný díl octa, vody a tekutého medu.

Med může být tmavý lesní i světlý květový. Med se nesmí vařit, přidáme ho nakonec do uvařené vody s octem (částečně vychladlé).

Papriky po jedné straně nakrojíme, aby se snadněji ochutily sladkým nálevem. Naskládáme je do sklenic a mezery vyplníme rozinkami. Doporučujeme světlé rozinky, sultánky.

Tmavé rozinky pustí barvu a nevypadají tak pěkně, i když chutnají stejně skvěle jako světlé.

Druhou, pracnější možností, je odstranit stopku a rozinkami naplnit papričku. Plníme raději menší sklenice, abychom obsah spotřebovali co nejdříve. Rozinky plníme 1 cm pod okraj sklenice, nabobtnají.

Sklenice můžeme skladovat v ledničce, nebo je zavaříme. Zavařujeme při 80 ° C, abychom zachovali alespoň nějaké zdraví prospěšné látky v medu.

Tip

Rozinky se přibližně za měsíc nafouknou a dají se jíst jako chuťovka k sýrům, masu nebo jen tak. Výborně chutnají také napíchnuté na párátku a obalené v čokoládě. Přejeme dobrou chuť!