Jak na zdravější cibulové kroužky?

0 Shares
0
0
0

Přinášíme vám recept na zdravější cibulové kroužky. Už jste ochutnali smažené cibulové kroužky? Jsou populární zejména ve fast food restauracích, což nám napovídá, že budou velmi kalorické a nezdravé. Pokud si však chcete na cibulových kroužcích pochutnat, máme pro vás tip, jak je udělat zdravěji. V našem článku najdete recept na zdravější variantu cibulových kroužků. Náš recept je navíc bezlepkový.

Co potřebujeme na zdravější cibulové kroužky:

  • 1 větší cibule
  • 4 – 5 polévkových lžic hladké rýžové mouky
  • 1 vejce
  • ½ lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
  • ½ lžičky soli
  • špetka chilli
  • další koření dle chuti – např. koření, mletý kmín, sušený česnek, sladká či pálivá paprika apod.

Na česnekový dip potřebujeme:

  • 6 lžic zakysané smetany (část můžeme nahradit majonézou)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky

Postup, jak připravit zdravější cibulové kroužky krok za krokem

Rýžovou mouku smícháme se škrobem, solí a pepřem. Vejce rozšleháme a osolíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, ty následně rozdělíme na jednotlivé kroužky.

Cibulové kroužky obalujeme ve směsi mouky, škrobu a koření, pak v rozšlehaném vejci a opět v moučné směsi.

Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme je trochou rostlinného oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20-25 minut dozlatova.

Mezitím si připravíme česnekový dip smícháním zakysané smetany (a případně majonézy) a prolisovaného česneku, dochutíme ho solí, pepřem a čerstvými bylinkami např. pažitkou, petrželkou či bazalkou. Doufáme, že vám zdravější cibulové kroužky budou chutnat. Dobrou chuť!

Tipy

Kysanou smetanu můžeme v dipu nahradit bílým jogurtem nebo tvarohem, bude potom méně tučný.

K cibulovým kroužkům se skvěle hodí i chilli dip, který připravíte smícháním zakysané smetany s chilli kořením.

0 Shares
Obsah pro tebe