Jak na čokoládové cookies, které zvládnou upéct i vaše děti?

Ano, tyto čokoládové cookies zvládnou připravit i děti. I ti, co v kuchyni nejsou jako doma, občas tam zabloudí, pomůžou mamince, ale nejsou to žádní velcí kuchtíci. A každé dítě rádo mlsá a jednou o víkendu dostane chuť na něco sladkého. Něco, co by si rychle připravilo, samo a z pár surovin. A tak třeba vyzkouší tyto cookies s kousky čokolády.



RECEPT na čokoládové cookies

Jde opravdu o jednoduchý recept. Příprava vám zabere možná 20 minut a samotné pečení přes 10 minut, takže po půl hodině už můžete mít na stole krásně čokoládové cookies. Stačí chvíli počkat, než vychladnou. Bez problémů vydrží i na další den, či dva… přestože věříme, že u vás nevydrží ani ten první den. Jsou lahodné s hrnkem mléka, čajem, nebo se jen tak chroupají během dne, či u televize. Vyzkoušejte.

SUROVINY

  • 330 g hladké mouky
  • 150 g čokolády
  • 200 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 vaječný žloutek
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce vody
  • sůl

POSTUP

Vezměte máslo pokojové teploty, přidejte hnědý a krupicový cukr, špetku soli a vypracujte do krému. Potom přidejte celé vajíčko a jeden žloutek. Promíchejte.

V misce smíchejte suché suroviny, čili mouku, prášek do pečiva a v lžíci vody rozmíchejte jedlou sodu. Tu přidejte do máslového krému a zašlehejte.
Následně po troškách přisypávejte suchou směs a míchejte. Nakonec dejte do směsi kousky čokolády a promíchejte.



Vezměte si plech, vystelte ho pečícím papírem a dávejte něj hromádky směsi. Například naběračkou na zmrzlinu, nebo lžící. Ty pak mírně rozmačkejte, ale ne mnoho, protože se při pečení trošku roztečou. Je na vás, kolik těsta dáte, jak velké cookies chcete mít. Nechte mezi nimi dostatečné odstupy, aby se při pečení neslepily.

Cookies pečte v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 11 až 13 minut. Vyndejte je ven a do ještě teplých můžete napíchat zbylé kousky čokolády. Do každé sušenky dva tři kousky, polovina může trčet. Nechte vychladnout a přeložte na talíř.
Můžete je případně dát do dózy, uzavřít a vydrží vám jemné, křupavé. Neztvrdnou.
Dobrou chuť.